Trygga Sune, Ett år senare
"Hej Rädda Katten!
Han är en väldig rolig katt och har många bus och hyss för sig. Otroligt gosig och kommer väl överens med vår honkatt vi hade redan innan.
Så tack för att ni finns och gör detta jobb med katter!

Lekfulla hälsningar från Memphis
"Hej Rädda Katten!
Just nu har jag några minuter över så jag passar på att skriva några hälsningsrader! Min nya familj är kanon, de bor i en stor lägenhet inne i stan och dessutom på bottenvåningen så jag har full koll över allt som händer. På plats fanns det redan tre andra hårbollar, matte kallar dem för mina syskon. Pyttsan, vi är inte det minsta lik varann .. jag är smal och smärt! Dagligen försöker jag få igång mina syskon genom att lägga leksaker framför dem, men tjockisarna rör sig inte en millimeter. Enda gången jag får fart på en av dem är när jag ger Higgelito ett litet kärleksnyp i låret..*fniss* .. då blir det fart på honom. Vissa gånger har han redan varit på ett dåligt humör och då slutar han inte jaga mig! Det är då jag letar upp matte eller husse och gömmer mig hos dem! Vadå?? Grabben är ju 7 gånger större än mig! Iallafall ... jag älskar att sova hos matte och husse, men endast nere vid benen. Annars ska jag vara där de är, alltid! Går de på toaletten, gissa vem som står utanför och vill in?? Jepp... jag!! Lillhusse är underbar, han är ju den som leker mest med mig. Mina leksaker i snöre tar han i handen och springer iväg, och jag efter i värsta fart! Så kan vi hålla på i timmar, sen slocknar vi båda helt utmattade!
Nä gott folk, nu är det dags att driva matte till vansinne igen ... Mjau från mig!"

Många Mjauisar från tuffingen Cocks
"Hej Rädda Katten!
Mitt namn är Cocks, jag är en liten katt på ungefär 8 månader. När jag hittades var jag nyfödd, på en balkong, men snälla tanten i huset tog in mig och mina syskon i värmen. Efter 12 veckor fick jag ett nytt hem, med nya katter och nya eskapader. Idag är livet himla bra! Jag har tre kattkompisar som heter Cirka, Mess och Thatch, dom är så bra på olika sätt. Mess är min favorit, hon vill alltid leka med mig! Matte kallar mig Skitunge, det är bara för att jag oftast är smutsig och oftast glömmer bort att tvätta mig. Det matte inte förstår är att det finns viktigare saker i livet än tvättning, brottningsmatcher tillexempel! Det bästa jag vet är att leka i toaletten, vasken eller duschen. Var det än finns vatten! Jag tycker också om att öppna alla luckor i köket, man kan balansera på dom eller dra ut alla plastpåsar på golvet. Sen gömmer jag disksvamparna under sängen så husse inte kan diska när det är dags! Andra intressen är garderobstömning, kattsandskrig och mys i soffan. Och det bästa är att jag får göra allt det här, utan att någon blir arg, för matte säger att en liten katt bara ska göra det en liten katt är bäst på, precis vad den vill."

En hälsning från Alfons (Aladdin)
"Jag har nu haft Aladdin eller Alfons som jag har valt att kalla honom i ett par veckor o han trivs kanon. Han pratar mycket o gärna o ÄLSKAR när vi får gäster så att han får visa upp sig! En annan favorit är att ligga framför datorn och kolla på film.
Ha det så gott o tack för en underbar liten panter!!
Mvh Jenny o Alfons"

En hälsning från Cino och Zano (Charlie och Plumpen)!
"Så här fem veckor efter att Cino & Zano började sitt liv här hemma hos oss är de de kelgrisar vi sökte när vi började leta katt. De kelar med oss så fort det finns en stund över och verkligen ber om att få bli upptagna och gosade med en liten stund. Tillsammans gosar de ibland, särskilt i sängen, nattetid, tillsammans med matte och husse. När det är matdags är Zano också på extra goshumör, han buffar o buffar på Cino men Cino är inte lika glad för detta, han är ju trots allt lite hårdhänt den där "storebrodern". Redan första natten, efter det att Cino hade kommit sov de med oss i sängen delvis, och idag är det mattes kudde som är favoritplatsen nattetid, vilket inte matte är lika road av. Dagtid älskar Cino att ligga i handfatet på toaletten eller i hammocken vid elementet. Zano tillbringar en del av tiden i soffan men den mesta i husses kontorstol som verkligen är döds-skön! Vatten är något de verkligen har fått fnatt på. Cino var vattenglad redan första veckan och de första kvällarna när det fanns vattenskålar utställda lite överallt fanns det inte en torr fläck på varken bord, golv eller matte/husse. Idag är det handfatet på toaletten eller i duschen som den mesta vattenleken går till, att känna på vattnet, smaka på det och se hur det ändrar riktning när man stoppar in tassen i strålen är en höjdaraktivitet. Många roliga leksaker har de med hittat, roligast är pennor, toarullar, mattes hårsnoddar och såklart små roliga möss som rasslar! I skrivande stund ligger Cino i husses knä o sover, spinnandes o Zano ligger jämte matte o myser. De mår fint och vi är så glada att ha hittat våra älsklingar via Rädda Katten o kan känna att vi hjälpt dessa små till ett bättre liv än det som de påbörjade för sju månader sen. Tack snälla Rädda Katten, och en särskild eloge till Sofia för alla svar! Tack för allt!
Många kramar Frida och Magnus

En hälsning från Maja!
"Maja hämtades av mig och min f d sambo och blev snabbt ett underbart tillskott i familjen där redan kattflickan Katten fanns! Maja och Katten hittade varandra snabbt och redan andra natten sov dom gott tillsammans! Jag och min f.d delade på oss när Maja var ca 1 år gammal och jag var orolig att hon skulle bli för ensam, men vi har klarat det väldigt bra och Maja är en underbar katt och livskamrat!
Hon uppskattar inte alls när jag åker till jobbet , men sitter lika glatt och väntar när jag kommer hem! Varje morgon kommer hon och väcker mig med sina ljud eller med pussar, för då ska det mysas!
Lyfter man på täcket går hon in och lägger sig och värmer behagligt upp sängen mot att hon blir kelad en stund... Nyfikenheten har inga gränser hos den här tjejen och det finns inget roligare än att sitta i fönstret och prata med fåglarna! Maja är en helt underbar kattflicka som jag har äran att dela livet tillsammans med!"
Hälsningar från Anders och Maja!

En hälsning från Musse (Svartling)!
"Hej på er i Rädda Katten! Jag bodde hos min värdfamilj Ida i Hölviken, fram till den 7 augusti 2008, då hette jag "Svartling". Därifrån flyttade jag till en familj i Örtofta, där jag bor idag. Trivs jättebra hos min nya familj! Nu heter jag Musse föresten. Ha det bra!
Hälsningar från Musse & hans nya familj!"

En hälsning från Toker!
"Toker är en underbar kille som får busa omkring som han vill härhemma. Att väcka husse genom att bita i hans fötter är har blivit en favoritsysselsättning, både i soffan och i sängen. Men när Toker ska sova så ska det vara hos husse som inte får ligga hur som helst. Toker ska ligga på armen mot husses kropp... Fortfarande finns det saker kvar i huset att utforska, alla spindlarna är ju en väldigt intressant sak. Igår hittade han ett hål under vasken och slank in där, tyckte det förstås var riktigt spännande. Matte och husse uppskattade inte upptåget lika mycket, men som tur är så är husse snickare till yrket..." -Hälsningar från Toker & hans nya familj!

En hälsning från Mysan!
"Jag har bott hos Sofia och katten Sebbe(7år) sen den 22/12-07. När jag kom dit första kvällen var jag rädd. Men Sebbe var jätte snäll och kom fram med svansen upp i vädret och nosade försiktigt på mig i transportburen. Sofia öppnade buren och jag smög snabbt under hennes soffa. Där låg jag några timmar sen bytade jag plats till under hennes vask i köket. Hela tiden var Sebbe en riktig gentleman. Han lät mig vara ifred men var ändå på sin vakt. Han var ju nyfiken på vem jag var! Efter första natten under vasken bytte jag till under soffan igen. Där låg jag ca 2 dagar. Sofia gav mej mat under soffan och hade ställt min toalett brevid soffan.Hon lät mej vara ifred,men då och då stack hon in sitt huvud under soffan och sa "Hej Mysan" Sakta men säkert vågade jag mej ut mer och mer. Sebbe var snäll mot mej och vi blev snabbt vänner. Bara en gång under denna tiden har han fräst åt mej. Det var när jag försökte tvätta honom i ansiktet. Det gillade han tyvärr inte. Jag har varit lite mer rädd och försiktig mot Sofia. Men har märkt efter hand att hon också är snäll. Nu vågar jag låta henne klappa mej och spinner när hon gör det. Men att låta henne bära mej kommer nog att ta ett tag till innan jag vågar." Hälsningar från Mysan

En hälsning från August!
"När vi en dag i juni läste dagens tidning visste vi inte vilken underbarkatt vi någon vecka efter skulle ha hemma i vårt hus! När vi ringde fick vi höra att det fanns en katt som var svår att adoptera ut eftersom ingen ville ha honom. Det skar i våra hjärtan och vi undrade naturligtvis hur det kunde komma sig, jo, han var fortfarande lite skygg och svår med nya människor. Vi bestämde oss för att honom ville vi adoptera och vi fick boka tid hos stödfamiljen för en träff med August. Han var inte så villig att komma fram, men han fick nosa på oss och visa sina bästa sidor som bara han kan göra! Vi hade bestämt oss, August var verkligen den som vi ville adoptera till vår egen lilla familj där hemma med både hundar, katter och hästar! Idag har August nya syskon, både katter och hundar, hästarna får han hälsa på genom fönstret. Allt gick bara bättre och bättre och idag är han en katt som kommer till dörren och hälsar när du ringer på. Bästa vännen och storabrodern är Sluggo, en katt som vid väldigt tidig ålder valde oss som sin nya familj. Att ta hand om en mindre skygg katt har gett oss så mycket, August visar uppskattning varje dag på sitt lilla sätt. Vi gav honom sin egen tid hos oss, tog väldigt små steg och det har gett otrolig mycket för honom och för oss. Vi hoppas fler läser detta och inser vilken skön känsla det är att kunna ge någon så rädd en förändring i livet." Stor kram från familjen Olofsson!

En hälsning från Kelly!
"Lilla blyga jag har nu vågat busa mig upp till ovanvåningen. Jag följer lillmattes röst som en kloss, hon är mitt allt och det visar jag för henne. Måste erkänna att jag var rädd och osäker när jag kom hit, stort hus och nya röster. Stora mysiga lådan som jag kom i blev min trygghet den första veckan, men sen var det mattes säng som blev min sovplats.. helst på en egen kudde mellan matte och husse!
Efter 1 månad är jag ägare av huset och jag visar tydligt att jag först vill se vem besökarna är innan jag kommer fram och hälsar. Men jag trivs, jag har ju min egen lillmatte som leker och kelar med mig dagligen!" Kram från Kelly

En hälsning från Nixon!

"För en tid sedan hittade vi katten Nixon på Rädda Kattens hemsida och av beskrivningen att döma lät han som den perfekta kompisen till vår katt, Fia. Efter lite funderande, ett besök i stödhemmet och ett hembesök av föreningen blev det bestämt, Nixon skulle få flytta in hos oss. Nixons första möte med vår katt var väldigt spännande, speciellt eftersom det tog ett par minuter för de båda katterna att inse att det faktiskt var två katter i lägenheten. Mycket snart därefter började det morras, bråkas och jagas. Fia flög på Nixon när han minst anade det, men eftersom han var större än henne slutade varje påhopp med att Fia fick ge sig. Det vill säga utom den gången då hon lyckades jaga in honom under badkaret och sedan själv stolt satt vakt framför det. Efter det var Nixon inte sen att jaga Fia. Första natten gav varken mig eller min sambo någon vidare god sömn. De bråkade, jamade och sprang som två ilskna tigrar fram och tillbaka över sängen. Morgonen därpå låg inte en matta där den skulle! Oss charmade Nixon direkt, men Fia var betydligt mer svårflörtad. Vissa saker var lite svåra för henne att smälta, till exempel påskyndades inte freden av att Nixon ockuperade Fias favoritfåtölj eller snodde hennes mat! Vi som trodde att Fia var så matglad som en katt kunde bli- hade nu mött sin överman! I början när de bråkade gav de ibland ifrån sig skrik som fick det att låta som om det gällde liv eller död, vilket gjorde oss lite nervösa. Stundvis undrade vi om de verkligen skulle bli vänner. Men, efter bara en vecka kunde de sova gott tillsammans i fåtöljen om de var riktigt trötta, dela på maten (nästan) och sitta sida vid sida och spana på fåglarna på uteplatsen. Helt lugnt blev det dock först efter ytterligare några veckor och nu jagar de bara varandra på skoj. Tillsammans har de blivit några riktiga busfrön och när vi inte är i närheten hittar de på alla möjliga hyss. Första samarbetet de båda katterna emellan var när de av gemensam kraft lyckades riva sönder en helt ny påse kattsand som stod i hallen. Därefter uträttade de sedan sina behov i de mycket väl utspridda sandhögarna på golvet. Vad praktiskt, en stor kattlåda! De båda såg mycket nöjda ut. Vi jublade dock inte lika mycket...

 

Att skaffa en katt till och försöka integrera den i hemmet har inte varit en dans på rosor och periodvis har vi båda förtvivlat undrat vad vi gett oss in på. Men, trots stök och bråk mellan katterna, har vi inte ångrat oss en sekund. Katterna har fått den tid de behövt för att bli vänner och resultatet har blivit jättebra. Idag hälsas vi av två underbara katter i dörren när vi kommer hem!"

Glada hälsningar från Nixons nya familj!

En hälsning från försiktiga Mess

"Hej Rädda Katten
Jag heter Mess och fyller snart 1. När jag föddes var livet ingen höjdare, det var kallt och dåligt om mat. Men jag och mina bröder hittades av en snäll dam och fick komma in i värmen. Fast allt var inte bra, en annan kattmamma tog mig till sig och lät ingen annan komma nära. Jag fick byta hem igen. Det var inte lätt att komma till ett nytt hem, inte när man är rädd och försiktig som jag. Där var två andra katter, men det tog lång tid innan vi blev vänner. Idag är jag glad att matte aldrig gav upp! Jag är inte alls skrämd längre. Försiktig, men inte skrämd. Jag har nu tre kattkompisar, den bästa är Cocks, hon är yngre än mig och hittar alltid på hyss som jag kan delta i. Jag är smidig, lite som en skugga, och jag älskar att klättra i skafferiet, eller ta sats och hoppa mot väggarna i sovrummet. Fast mest brottas jag med dom andra katterna. Och jag kan hoppa 1 och ½ meter rakt upp i luften, det är högre än alla dom andra! När jag inte leker är matte den bästa jag vet, då går jag bredvid hennes fötter var hon än är och så fort jag får chansen korvar jag ihop mig till en ostbåge, tittar på henne med mina stora gröna ögon och kuttrar allt vad jag kan! Då kliar hon mig och det finns inget som är bättre! Matte säger att jag måste bli mer självständig, men jag trivs bra med att andra tar hand om mig. Fast jag vill helst inte bli lyft, det är otäckt, men det börjar kännas bättre, ibland ligger jag till och med på mattes axel och spinner! Matte säger också att jag är hennes prinsessa, att hon älskar mig och att hon aldrig ska låta någonting hända mig, någonsin! Jag litar på henne, det är skönt att ha någon att lita på.
Mjau Mess"

En charmig hälsning från Trudelutten
"Hej Rädda Katten
Jag heter Truddelutten, och jag får räkor två gånger i veckan. Jag är inte helt säker på vad mina föräldrar heter, men jag tycker så mycket om dom, allting är så roligt men en gång så stack det till i nackskinnet, men det gick över och sen så fick jag räkor. Jag bifogar en bild på mig själv när jag har det som bäst. Mamma och pappa vill också säga något, dom kallar det för PS. Jag vill bara ha kyckling och räkor, det får jag ofta. Jag har gått upp i vikt ett kilo sen jag kom till Birgitta och Hans. Jag får så mycket god mat (men jag är fortfarande smal)."
PS: Från att ha varit en mycket rädd och reserverad katt när vi fick honom, han var ju också minstingen i kullen av fyra, så är han nu en ganska respektabel hanne utan några hämningar. Vi älskar honom! DS /Hans och Birgitta... och Trudde!

En hälsning från charmtrollet Tiger!

"Min matte och husse "föll" direkt för mig, när de hälsade på mig i stödhemmet hos Vanessa. Det var tack vare hennes omsorger om mig med bl a mat, när jag levde ute och senare att hon lät mig flytta inomhus, som gjorde att det hela slutade så lyckligt. Att jag sedan samtidigt fick mat av Alma från "Rädda katten", nämnde jag förstås ingenting om. Jag är en kattgosse i mina bästa år (2-3 år). Jag älskar att umgås, "prata", leka och kela med matte och husse. Favoritleksaker är just nu papperstussar och en liten grenruska, som jag jagar vilt. Jag säger själv ifrån, när jag tycker det är dags att leka eller att bli jagad och det ställer matte och husse gärna upp på. De har lång kattvana. Deras tidigare katt blev 18,5 år och sedan kunde de bara inte klara sig utan katt. Tur för mig (men allra mest för dom)! När jag hör dörren öppnas till mitt matskåp, kommer jag rusande direkt. Jag trimmar med förtjusning mina muskler genom att klättra i mitt klätterträd. Då går det verkligen undan. Längst upp på 2 m finns en mysig koja, som jag gärna spanar ifrån. Deras stora inglasade balkong är också ett favoritställe. (Se bilden!) Det är så härligt att smyga mellan alla blomkrukorna och kanske jaga någon liten insekt. På kvällarna i mörkret är det också så mysigt att ligga i en av deras stolar därute. Livet är med andra ord bara toppen!"
Hälsningar från Ingrid och Erik och marsvinskompisen Hugo

En hälsning från Elsa!
"Jag kom i kontakt med Rädda katten för något år sedan, när min gamla katt Frida dog, 17 år gammal. Sorgen var jobbig, och just då ville jag inte ersätta henne med något som aldrig skulle kunna bli lika bra. Efter några månader kändes det att något saknades. Jag kunde ju i allafall titta mig runt lite... Pratade med Leena på Rädda Katten som efter att ha hört mina önskemål på katt rekommenderade katten Elsa. Efter ett besök hos hennes fosterhem var jag inte helt säker, men skulle fundera. Väl hemma bestämde jag mig. Hon hade ju kommit fram och strukit sig redan första gången! Henne skulle jag ha! Så blev det och Elsa har motsvarat mina förväntningar med råge. De av mina vänner som egentligen inte är kattmänniskor har fallit för Elsas charm. Hon är ca 3 år gammal och har troligtvis varit med om tråkigheter innan hon blev hämtad av Rädda Katten. Min mamma bor i hus i Limhamn, och i närheten finns inga vägar. Efter att ha smitit ut och kommit hem igen, så provade jag så nätt att ha henne lös i trädgården, det visade sig att hon inte gärna går ut utan mig eller annat sällskap. Nu går jag ca 1 timma med henne helt lös och hon följer mig som ett plåster. Troligtvis för att hon aldrig mer vill bli utslängd och borttappad. Hon följer snällt med till ytterligare två vänner, som bara älskar henne. Hos Anki får hon t o m ligga i linneskåpet med ren tvätt!! Hon har blivit en mycket bestämd dam, som vet precis hon skall göra när hon vill få något genomfört. Så fort hon önskar något så pratar hon med flera olika typer av jamanden, troligen olika läten för olika önskemål. När vi är ute och går skriker hon högt ifall hon tappar bort mig, jag svarar och så är allt bra igen. Skulle nog kunna skriva hur mycket som helst, men får väl spara lite plats åt övriga kattaadoptörer. Tusen tack än en gång Rädda Katten för denna underbara varelse!"
Kramar från Elsa och Karin!

En hälsning från Nisse!
"Nu har det gått ganska lång tid sen jag fick ett eget hem genom Rädda Katten. Matte vet tyvärr inte hur jag kom till er men hon berättade att jag blev hämtad hos gammel stödmatte Malin där jag bodde med min bror Nixon. Jag och Nixon hette från början Elektra (jag) och Nelly. Jag fick flytta till en annan aktiv i föreningen (min matte) eftersom vi båda krävde mycket uppmärksamhet då vi var väldigt undernärda. När jag kom till mitt nya stöd fick jag bo i ett kök tills jag lugnat ner mig men det funkade inte då jag var väldigt rädd och arg och då menar jag arg. Jag var samtidigt svag och undernärd men jag var väldigt envis. Min nya matte visade sig vara en envis kvinna och min motståndare i tävlingen om världens envisaste. Jag fräste, spottade och revs. Hon lämnade mig i fred då och då men sen kom hon tillbaka med en leksak som liknade en dammvippa. Den tyckte jag om och matte fick inte behålla den. Sen skulle hon ta upp mig. Fy katten :) Då började jag rivas och fräsa som attan. Så småningom fick hon göra det dock. För varje dag så blev jag mer och mer tillgiven. Matte och tant Linda (som också är volontär) tvångsmatade mig och gav mig vatten så jag skulle bli stor och stark. Detta gav mig mer och mer tilltro till människorna speciellt min nya stödfamilj. Jag var lite lös i magen och då upptäckte stödmatte äntligen att jag var en kille precis som min bror Nelly. När det var dags att lägga ut bild på mig på hemsidan fick stödmatte sådan separationsångest att hon bestämde sig för att adopterade mig! Nu är detta mitt permanenta hem och det är jag glad för. Matte pussas massor och klappar mig, husse tycker att jag är en charmtroll och tant linda vill sno mig varje gång hon är på besök! Jag älskar att hjälpa matte att laga mat därutav namnet Nisse (från Manpower)... Jag älskar att busa och leka med storebror Svartis som är 5 år och väldigt snäll. Jag har fler syskon; Bosse 7 år som är väldigt "grumpy" och bestämd och Lea 3 år-man skulle kunna säga mycket om denna kattflicka. Hon var väldigt elak i början, nu ska hon bara visa att det är hon som bestämmer. Som om jag inte vet det. Vi har även två inneboende stödkatter Konrad och Lilly och jag tror att Lilly är kär i mig. Matte Alma och husse Pontus är mycket tacksamma att jag finns i deras liv. Matte får ett speciellt leende när hon tittar på mig och hennes ögon lyser då. Hon förklarade för mig att jag är en av hennes änglar och stöttepelare. Det måste vara positivt då hon ler när hon hjälper mig skriva detta!"

Hälsningar från familjen Zahirovic- Ihr som inte tycker att någon kisse ska behöva lida för att vissa människor inte har den kunskap som krävs för att ha katt.

En hälsning från Brage!
"Nu har vi haft Brage i ett dygn. Han är fortfarande väldigt nyfiken men även rätt så trött. Många nya intryck! I går när vi kom hem tog vi det lite försiktigt med mötet mellan Brage och Leo, vår katt sedan tidigare. Efter ett tag visade Leo att Brage hade kommit in på hans område. Lite fräs och en klapp med tassen. Brage lade sig på rygg. Idag har det gått rätt vilt till hemma hos oss. Det har varit lek och stojj från bådas håll. Brage är en tuff katt och vågar närma sig Leo mer än Leo.
Leo vill ibland att Brage skall jaga honom men det har inte Brage riktigt förstått ännu - men det kommer väl.Vi tror att de kommer ha väldigt kul av varandra. En vecka senare... Leo är nu bästis med Brage och det gör att beslutet att adoptera Brage verkligen känns helt rätt! Han är en fantastisk överlevare och skänker oss glädje och skratt dagligen. Vi skickar med lite bildbevis så du inte tror att vi hittar på... Det har varit händelserika veckor för oss och mer väntar eftersom också hunden snart är här!" Ha det gott och så hörs vi! Kent, Mikael, Leo & Brage

En hälsning från Bill & Bull!
"Flytten gick hyfsat bra och som ni kan se på bilden så tog det inte speciellt lång tid innan dom började slappa! Klart dom är trötta efter att ha spenderat hela natten med att tugga på ett smörpaket som jag gjort misstaget att låta ligga kvar i en källsorteringspåse!" Två veckor senare.... "Det tog ett par dagar innan Bill o Bull slappnade av helt i sitt nya hem, men efter mycket nosande och etablerande av favoritplatser, (Bill ligger uppe på kylskåpet och 'vaktar' kattmatslådan och Bull gosar i fåtöljen), så verkar killarna ha gjort sig hemmastadda här hos oss. Vi är så glada att vi tog hem just detta 'radarpar', dom leker och myser med varandra och med oss och det är underbart att se hur dom trivs tillsammans och sköter om varandra. Dom samarbetar hela tiden, vare sig det gäller att bryta sig in i klädkammaren för att hitta en extra gosig sovplats, eller för att lyckas få matte att inse att frukost faktiskt borde serveras klockan fyra på morgonen! Trots, (eller kanske på grund av), alla upptåg så ser vi med glädje fram emot att få leva med dessa grabbar många år framåt!" Ha det så bra så länge! Malin, Phil, Bill & Bull

En hälsning från Nellie & Milko!

"Efter 1 månad känner vi oss trygga och säkra i vårt nya hem ute på landet. Vi busar ofta och länge i det stora huset, helst tidigt på morgonen INNAN mattes klocka har ringt.. vi vill ju hjälpa till och väcka dem istället! Tvättstugan är våran favorit.. där finns såååå mycket saker man kan busa med. Resten av huset är ju rent från skojiga saker, så någonstans måste vi ju hålla låda! Vi ligger ofta hos lillmatte och leker med hennes fötter, och ju mer hon visar att hon tycker det kittlas ju mer ska det busas. Vi har verkligen hamnat i rätt hem..." Kram från Nellie och Milko

En hälsning från Balder som numera heter Lukas!
"Balder har anpassat sig väldigt väl och leker dagarna i enda med vår andre hankatt Rasmus. Rasmus borde få en guldstjärna, han har ett stort tålamod och är väldigt försiktig med Lukas. Fiffi (min gamla perserkatt) var jättesur i början men har nu retirerat och låter till och med Lukas sova bredvid sig, hon är nog mest svartsjuk eftersom Lukas ofta vill ligga hos mig. Både Peter (min sambo) och jag är helt förtjusta i honom, han förgyller vår tillvaro. Lukas har nog missförstått att han som kattunge ska/bör sova ca 16-18 timmar per dygn, det är ungefär den tid han är vaken. Mina söner och alla andra också för den delen bara älskar honom och han tycker själv om alla som ger honom lite uppmärksamhet." Varma hösthälsningar från Peter, Gunilla, Rasmus, Fiffi och Lukas.

En hälsning från Leia som numera heter Alma!
"Lilla prinsessan er bara såååååå god och så skön. De 4 kattbrödre samtycker dog ikke ! 2 tycker, at det er skitjobbigt med en så glyttig lille söster, men de accepterer. Derimod så er den röda djävel - Felix - han som er gladast for hende. Det var jo han som jeg havde frygtet, men der er absolut ingen problemer. Alma blir mer og mer modig og tar for sig. Omvältningen har väret stor for hende. Det känns, at hun ikke er van ved 4 katte og 4 barn. Alma er en rigtig lille guldklump og vi er SÅÅÅÅÅ glada for hende ! Hun er ikke bare vacker, god och mild hun er også intelligent ! Jeg er utroligt glad for hende og er derfor mycket observant på hendes behov ! Kunne hun svara og vi frågade, så ville hun nok aller helst bo ensam med en rar gammal tant. Hun påminner mig lite om tjuren Ferdinand ! Nej, hun skal så absolut bo her. Jeg ser, hvor glad hun er, når hun på kvällen står ved  sovkammerdören og venter på at vi skal gå og lägge os. Hun sover i min seng på nätterne og blir mer og mer tryg. Hun er mycket forelsket i Tore - hvilket jeg jo godt kan forstå... Han kalder hende for fars lille skat..." Hälsningar Nina med familj

En hälsning från Phoebe!
"Hej! Vår Sotis mår jättebra, glad, pigg och positiv hela tiden. Den andra katten Nikita var lite sur i början men nu går det bara bättre och bättre. Sotis heter numera Phoebe (efter Phoebe i TV-serien Vänner) alltså lite galen men snäll och väldig social. Båda tjejerna är friska, pigga och glada. Ibland bråkar de, ibland busar de- kort sagt allt är OK! Och Phoebe vad ska jag säga, jag älskar henne! Hon har koll på allt i huset. När väckarklockan ringer väcker hon de flesta, ringer nån på dörren då kommer hon fram och hälsar. En stor passion i livet är vatten. Hon kan sitta i timmar i badrummet och "undersöka". Lite plask och bad ingår i det hela. Helt otroligt! Och hon är så pratsam, frågar du då svarar hon. Både Phoebe och Nikita sover med oss i vår säng, min man har börjat skryta med att han sover med tre tjejer!"
Tack för allt hjälp! Varma hälsningar Magdalena med familj